• Időpont:

  2022.10.01-08.

  8 nap, 7 éj, 3-4 merülés naponta, (utazás repülővel). 

 • Az ár tartalmazza

  Szállás kétágyas, saját fürdőszobás kabinokban, all inclusive ellátással, reptéri-szálloda transzfer, korlátlan merülés, búvárpalack, ólomsúly, oktató által merülés vezetés, 5x étkezés, délután gyümölcsök, víz, üdítő, kávé.

 • Ár nem tartalmazza

  Repülőjegy (360 EUR), Vízumdíj (23 EUR), Személyzeti borravaló (45 EUR), Nemzeti park belépő és helyi adók (80 EUR)

 • Árak

  2022. augusztus 21-ig: 2022. augusztus 22-től:
  Búvároknak: 790 EUR Búvároknak: 890 EUR
  Kísérőknek: 790 EUR Kísérőknek: 890 EUR
 • Miracle-1 szafarihajó

  Hajó idén volt száraz dokkban és szépen fel van újítva. Befogadó képesség: 24 utas, 12 db kétágyas kabin található a hajón, mind saját fürdőszobával és szabályozható légkondicionálóval. A kabinokat a hajón naponta takarítják. Ágynemű, fürdőköntös és törölköző található a kabinokban. 3 kabin franciaágyas. (Franciaágyas igényt a jelentkezéskor az egyéb rovatba kell írni!)
  All inclusive ellátás, napi három étkezés svédasztalos formában, amely korlátlan ásványvíz, gyümölcs, snack, kávé, tea és üdítő (Coca-Cola termékek) fogyasztást foglal magába (sör és bor térítéses). A merülések között szendviccsel és gyümölccsel kedveskedik a személyzet.
  Napi 3-4 merülés, finom kaják, pihenés, szórakozás és a jó hangulat garantált. :)

 • Programterv

  1. nap: Budapest/Hurghada. Elutazás Hurghadára charter járattal. Érkezés után a túravezető kíséretével transzfer a hajóra
  2-6. nap: Reggeli után szabadprogram. Program lehetőségek egész nap: pihenés, napozás és búvárkodás (3-4 merülés). Ebéd, uzsonna, vacsora és szállás a hajón.
  7.nap: 2 merülés (ha a repülőjárat menetrendje engedi), fürdőzés, pihenés és napozás. Délután visszaérkezés a kikötőbe. Ebéd, uzsonna, vacsora és utolsó éjszaka szállás a hajón.
  8. nap: Hurghada/Budapest. Transzfer a repülőtérre, hazautazás.

   

  Utazás
  Utazás közvetlen járattal történik BUD – Hurghada – BUD útvonalon Egypt Air járattal.
  BUD - HRG: 1455 - 1935
  HRG - BUD: 1045 - 1355

   

 • Szalon és felszerelés

  A tágas szalon légkondicionált, európai berendezésű, ahol bár, satelit telefon, internet, led tv, média lejátszó, apple tv, 2 TB zene, film és koncert gyűjtemény, Sony 5.1 dolby digital hangrendszer és parti hangfalak, teszi kellemessé a napközbeni és az esti időtöltést.

  Palackok: 30x 12lt alumínium tankok DIN csatlakozással INT átalakítóval, ólomsúlyt biztosítunk a hajón.
  Búvár dekk: A tágas búvárfedélzet bőven biztosít helyet a merülések előtti és utáni öltözésekhez. 2 kézi tusolóval lemoshatjuk magunkról, komputerünkről, maszkunkról és a reduktorunkról a sót. 

 • Merülőhelyek

  A búvárszafari Budapest - Hurghada repülőjárattal veszi kezdetét, majd a reptérről kb. 15 perces transzfer út következik a kikötöbe, ahol vár minket a Miracle-1 szafarihajó. A merülőhelyeket úgy válogattuk össze, hogy sokmerüléses haladó illetve kezdő búváraink is megtalálják számításaikat. Ezen a búvárszafarin nagyobb hangsúlyt kapnak a roncsok (úgy mint a Vörös-tenger egyik híressége a Thistlegorm), de természetesen halacskázós, korallos merülésekből sem lesz hiány. Lesz olyan hely ahol szinte biztos, hogy találkozunk delfinekkel, de lesz egy-két hely ahol ha szerencsénk van láthatunk Cetcápát, vagy akár Manta-ráját. 

  Tervezett merülőhelyek: Fanous, Shaab El Erg, Siyoul Kebira, Abu Nuhas, Thistlegorm, Dunraven, Ras Mohammed, Jackson, Gordon, Thomas, Woodhouse, Mahmudat, Siyoul Soryr, Fanadir

 • SS Thistlegorm

  A túrán több kisebb-nagyobb roncsot is meglátogatunk, köztük a Jacques Cousteau kapitány által felfedezett az SS Thistlegorm. Melynek rakománya igen jelentős volt a két tankon, mozdonyon és teherautókon kívül is. A roncs képesítéssel rendelkező búvárok természetesen belülről is szemügyre vehetik ezt az általam is nagyon kedvelt roncsot.

  Egy kis történelem: Az SS Thistlegorm névre keresztelt brit kereskedelmi hajót a Joseph Thompson & Son nevű cég készítette 1940-ben. A 419 láb (128 méter) hosszú, 59 láb (18 méter) széles, megközelítőleg 5000 tonna tömegű, 4,7 hüvelyk nagyságú (120 milliméteres) légvédelmi üteggel és néhány nagy kaliberű géppuskával felszerelt vízi jármű az Albyn Line nevű cég tulajdonában, vagyis magánkézben volt. Mivel azonban megépítésének költségeit részben a brit kormány állta, első vízre bocsátásától kezdve háborús célokat szolgált. A hajó első útja az USA-ba vezetett, ahonnan acélsínekkel és repülőgép-alkatrészekkel megrakodva tért haza, majd Argentínából gabonát, Brit Nyugat-Indiából pedig cukrot és rumot szállított az Egyesült Királyságba.

  A Thistlegorm igazi karrierje azonban csak elsüllyedése után kezdődött el igazán. Maradványait Jacques Cousteau kapitány fedezte fel 1955-ben helyi halászok segítségével. A roncsokból a felszínre hozta a hajóharangot, egy motorbiciklit, és a kapitány széfjét, és a National Geographic 1956 februári számában képeket is közöltek a merülésről. Cousteau azonban nem árulta el a Thistlegorm pontos lelőhelyét, így újabb évtizedeket kellett várni arra, hogy a 90-es évek elején egy búvárcsapat egy véletlennek köszönhetően ismét rátaláljon. A hely egy csapásra rendkívül népszerű lett, és azóta is az egyik legtöbb érdeklődőt vonzó hajóroncsnak számít, amelynek hírnevével a Titanicon kívül talán egyetlen elsüllyedt hajó sem vetekedhet.

  Tovább

 • Utazási információk

  • Útlevél: A hazautazás dátumától számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie legalább! (Az útlevél fényképes lapjának másolatát jelentkezéskor, de legkésőbb 30 nappal az indulás előtt küldd meg e-mail címünkre!)
  • Vízum: Leszálláskor a reptéren intézzük mindenkinek, ezért legyen kéznél a vízumdíj ami 25 USD vagy 23 EUR. 
  • Drone: Drone bevitele Egyiptomba szigorúan TILOS! Pénz és/vagy börtönbüntetéssel büntetik!
  • Biztosítás: Kérnék szépen mindenkit, hogy kössön búvárbiztosítást! Van több a neten, de nálunk is megkötheted (DAN).
  • Ne feledd! Legyen búvárkomputer, búvárbiztosítás, búvárigazolvány, merülési napló! Ha nincsen búvárkomputered 1500 Ft/nap áron tudok hozni, csak szólj!