• Időpont:

  2022. május 21-28.

  8 nap, 7 éj, korlátlan merülés, (utazás repülővel). 

 • Az ár tartalmazza

  Szállás a választott módon, all inclusive ellátás, reptéri-szálloda transzfer, korlátlan parti merülés, búvárpalack, ólomsúly, egész nap gyümölcsök, víz, üdítő, kávé.

 • Ár nem tartalmazza

  Repülőjegy (360 EUR), vízumdíj (23 EUR)

 • Árak

  SátorRoyal SátorBungalóDeluxe kőház
  Búvároknak: 690 EURBúvároknak: 755 EURBúvároknak: 755 EURBúvároknak: 895 EUR
  Kísérőknek: 540 EURKísérőknek: 605 EURKísérőknek: 605 EURKísérőknek: 745 EUR
  Egyágyas felár: 16 EUR/éjEgyágyas felár: 23 EUR/éjEgyágyas felár: 23 EUR/éjEgyágyas felár: 27 EUR/éj
 • Szállások Marsa Shagra-n

  AZ ECO-LODGE SHAGRA VILLAGE egyike azon három dél-egyiptomi búvárfalunak, ami igyekszik a búvárkodás tömegturizmus jellegét inkább afelé fordítani, hogy a búvárok természetközeli környezetben lakjanak és korlátlanul merüljenek a közeli tengerben. A három Eco-lodge Village-ből mi most a Shagra Village-be invitáljuk a búvárkodni vágyókat. Marsa Shagra különösen kedvelt sajátossága a házi zátonyon kínált korlátlan merülési lehetőség. De függetlenül attól, hogy búvárként érkezünk vagy csak sznorkezelni fogunk, a csodás házi zátony rengeteg tengeri élményt nyújt (meseszép korallokat és halakat láthatunk, cápákat, teknősöket, és néha delfint is.)

 • Sátor

  A sátrak a tengerparton találhatóak, 3.5 m x 3.5 m alapterületűek és 2 ágy taláható bennük. A sátrakban világítás és 220v található, ami alkalmas töltésre. A vendégeknek szükséges törülközőt hozni magukkal. A sátrakat napi rendszerességgel takarítják. A vendégek a szeparált közös fürdőt használhatják.

 • Royal Sátor

  Kb. kétszer nagyobb, mint a normál sátor, amiben franciaágy vagy két külön ágy található, mini-hűtő, ventillátor, asztal és szék található, világítás és 220v található, ami alkalmas töltésre. A vendégeknek törülközőt hozni szükséges. A sátrakat napi rendszerességgel takarítják. A vendégek közös, de nagyon tiszta fürdő és WC helyiséget használnak, külön férfi és női részleggel.

 • Bungaló

  Ősi egyiptomi hagyományok alapján épült kőház, amiben 2 ágy található fürdőszoba nélkül. Alapterülete 3.5 m x 3.5 m. A kőházak a sátrak mögött helyezkednek el, egy kis dombon, kiváló rálátással a Shagra-i öbölre. A bungalow-ban ventillátor, asztal és szék található, világítás és 220v található, ami alkalmas töltésre. A vendégeknek szükséges törülközőt hozni. A bungalowt napi rendszerességgel takarítják. A vendégek közös, de nagyon tiszta fürdő és WC helyiséget használnak, külön férfi és női részleggel.

 • Deluxe kőház

  Ősi egyiptomi hagyományok alapján épült kőház dóm tetőszerkezettel. Alapterülete 24m2 amihez saját fürdőszoba és 2 terasz tartozik. A kőház teljesen bútorozott, légkondícionálóval, ventillátorral, pipere asztallal és tükörrel stb. A kőházban törülköző található. A chalet-t napi rendszereséggel takarítják.

 • Búvárkodás Marsa Shagra

  Merülések felárai
  Parti merülés: Házi zátony 0 EUR (az ár korlátlan parti merülést tartalmaz)
  Hajós merülés: 1-es Zóna (Nemo City) 15 EUR/merülés
  Hajós merülés: 2-es Zóna (Abu Dabbab) 20 EUR/merülés
  Hajós merülés: 3-es Zóna (Elfinstone) 30 EUR/merülés
 • Házi zátony

  Marsa Shagra házi zátonya az egyik leggazdagabb és legismertebb házi zátony Dél-Egyiptomban, amit 20 éve - teljesen jogosan - védett területté is nyilvánítottak. A parttól fokozatosan mélyülő tenger egészen 50 m-ig ereszkedik le a zátonyrendszer külső oldalán. A merülést Zodiákok segítik így kényelmessé és változatossá téve a merülést. Több zodiac is csak arra vár, hogy beugorjunk és elvigyen minket az északi vagy a déli zátony távolabbi pontjaira, ahányszor csak akarjuk. A házi-zátonyon korlátlan merülésre van lehetőség Kezdő és haladó búvárok számára egyaránt ajánlott és páratlan látnivalót kínál.

 • Nemo City

  Persze lehetőségünk van a házizátonyon kívül is merülni, amelyre több alternatíva kínálkozik: Ras Samadai, Shaab Abu Dabab, Marsa Abu Dabab Nemo City is egy ilyen merülőhely. Ez egy csónakkal megközelíthető zátony, ahol a korallkertben megannyi viaszrózsa él, amely számtalan bohóc halnak otthon ad otthont. Bohóchal kolónia lakozik minden korall bokorban, de a falon is érdemes körülnézni! Jó fotós hely, a kameránkat feltétlenül vigyük magunkkal. Főleg naplementekor, amikor a bezáródó viaszrózsák csodálatos látványt nyújtanak.

 • Abu Dabbab

  Azon kevés merülőhelyek egyike a világon, ahol a ritkán látott veszélyeztetett dugonggal találkozhatunk. A hely másik sajátossága a barátságos óriási zöld teknősök, de van esély a teljesen veszélytelen gitárcápa ráják között merülni. Az óriás zöld teknősök békésen legelik a füvet kísérőhalaikkal körülvéve és egyáltalán nem zavarja, ha velük tartunk egy fotó vagy egy együtt úszás erejéig. A nagy dolgok mellett kis dolgokat is fotózhatnak a makrózás szerelmesei csikóhalakat vagy ritkaságnak számító pygmi csőhalakat. Abu Dabab sekély vízeiben a sznorkelezés is nagy élmény nem búvárok számára.

 • Elphinstone

  Elphinstone egy 375 méter hosszú partmenti zátony, melyet a világ 10 legjobb merülőhelye között tartanak számon. A korallok bőséges választéka és a gazdag vörös-tenger élővilágnak szinte minden egyede megtalálható itt. A zátony északra kissé ferdül, ami állandó áramlást eredményez az északi és a déli platón. Tökéletes helyszín, ha cápákat szeretnénk látni például óceáni fehérfoltú cápát, csipkés pörölycápát, fehér szirticápát, szürke szirtcápát, szürkefoltú szirticápát és rókacápaféléket. Júniustól augusztusig tart a csipkés pörölycápaszezon, ilyenkor találkozhatunk ezzel a hallal a legtöbbet. Majd szeptember és november között az óceáni fehérfoltú cápák veszik át a főszerepet. Március és április között pedig a manta ráják uralkodnak Elphinstone környékén.

 • Utazási információk

  • Útlevél: A hazautazás dátumától számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie legalább! (Az útlevél fényképes lapjának másolatát jelentkezéskor, de legkésőbb 30 nappal az indulás előtt küldd meg e-mail címünkre!)
  • Vízum: Leszálláskor a reptéren intézzük mindenkinek, ezért legyen kéznél a vízumdíj ami 25 USD vagy 23 EUR. 
  • Drone: Drone bevitele Egyiptomba szigorúan TILOS! Pénz és/vagy börtönbüntetéssel büntetik!
  • Biztosítás: Kérnék szépen mindenkit, hogy kössön búvárbiztosítást! Van több a neten, de nálunk is megkötheted (DAN).
  • Ne feledd! Legyen búvárkomputer, búvárbiztosítás, búvárigazolvány, merülési napló! Ha nincsen búvárkomputered 2000 Ft/nap áron tudok hozni, csak szólj!