Vasember-szerű búvársisakot tervez a haditengerészet

Az amerikai haditengerészet kutatói a jövő búvársisakját próbálják kifejleszteni. Stílusosan a DAVD (Divers Augmented Vision Display) nevet adták a sisaknak, amelyben nagyfelbontású kijelzőn néz keresztül a búvár.

A búvárok valós időben kapnak meg minden információt a környezetükről és még számtalan dologról. Ez utóbbiakba beletartoznak a szöveges üzenetek, diagramok, képek, de még kiterjesztett valóság videók is.

Egyelőre még csak prototípus létezik a sisakból. Számtalan feladatra lehet használni, ha elkészül majd, még hajóépítéshez, víz alatti épületek feltérképezéséhez vagy menőakciókhoz is. Azzal, hogy nem egy külső monitort néz a búvár, hanem egy sisakba beépített kijelzőt, sokkal hatékonyabb lehet a munkavégzés.

A sisakot már éppen tesztelik a haditengerészetnél, különböző részlegeknél dolgozó búvárok próbálják ki majd a következő időszakban, hogy kiderüljenek a hiányosságai.

Megosztás

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Ezek is érdekelhetnek

Thistlegorm
Hírek

SS Thistlegorm: legenda a tenger mélyén

Veszélyes küldetés Az SS Thistlegorm névre keresztelt brit kereskedelmi hajót a Joseph Thompson & Son nevű cég készítette 1940-ben. A 419 láb (128 méter) hosszú,

Tippek

Hogyan válassz megfelelő maszkot?

Világos vagy sötét? Attól függ miben érzed jobban magad. A sötét szilikon szoknyás maszkok általában jobban segítenek az éppen látottakra fókuszálni, jóval kevesebb a zavaró

Fiókom