Szállás

Princess Basma
Hajó idén volt száraz dokkban és szépen fel van újítva. Befogadó képesség: 24 utas, 12 db kétágyas kabin található a hajón, mind saját fürdőszobával és szabályozható légkondicionálóval. A kabinokat a hajón naponta takarítják. Ágynemű, fürdőköntös és törölköző található a kabinokban. 3 kabin franciaágyas. (Franciaágyas igényt a jelentkezéskor az egyéb rovatba kell írni!) All inclusive ellátás, napi három étkezés svédasztalos formában, amely korlátlan ásványvíz, gyümölcs, snack, kávé, tea és üdítő (Coca-Cola termékek) fogyasztást foglal magába (sör és bor térítéses). A merülések között szendviccsel és gyümölccsel kedveskedik a személyzet. Napi 3-4 merülés, finom kaják, pihenés, szórakozás és a jó hangulat garantált. :)

Indulás

2022. október 1.

Visszaérkezés

2022. október 8.

Időtartam

8 nap, 7 éj

Merülés

napi 3-4 merülés
Jelentkezés: 2022. szeptember 10-ig

Árak

2022. 08. 15-ig: 2022. 08. 16-től:
Búvároknak: 790 EUR Búvároknak: 950 EUR
Kísérőknek: 790 EUR Kísérőknek: 950 EUR

 

Az ár tartalmazza

Szállás
Transzfer
All inclusive ellátás
Merülések
Gyümölcsök, víz, üdítő, kávé
Palackok bérleti díját és töltését, súlyt
5x étkezés
Oktató által merülés vezetés
Légkondicionáló

Az ár nem tartalmazza

Repülőjegy (kb. 430 EUR, az ár kis mértékben változhat), Vízumdíj (23 EUR), Személyzeti borravaló (55 EUR), Nemzeti park belépő és helyi adók (80 EUR), Kikötői díj és üzemanyag felár (70 Eur)

Részletek

Időpont
Indulás
2022. október 1.
Visszaérkezés
2022. október 8.
Foglald le most a helyed!

FIGYELEM: Jelentkezni csak a jelentkezési határidőn belül lehet, foglaló befizetése mellett! A kedvezményes árakat csak a fenti dátumig tudjuk biztosítani foglaló befizetésével! Amennyiben az út a megrendelő hibája miatt lemondásra kerül, a foglaló teljes összege elvész! Foglaló összege 20 000 Ft/fő.

Mindenképpen olvasd el!

Utazási információk

  • Útlevél: A hazautazás dátumától számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie legalább! (Az útlevél fényképes lapjának másolatát jelentkezéskor, de legkésőbb 30 nappal az indulás előtt küldd meg e-mail címünkre!)
  • Vízum: Leszálláskor a reptéren intézzük mindenkinek, ezért legyen kéznél a vízumdíj ami 25 USD vagy 23 EUR.
  • Drone: Drone bevitele Egyiptomba szigorúan TILOS! Pénz és/vagy börtönbüntetéssel büntetik!
  • Biztosítás: Kérnék szépen mindenkit, hogy kössön búvárbiztosítást! Van több a neten, de nálunk is megkötheted (DAN).
  • Ne feledd! Legyen búvárkomputer, búvárbiztosítás, búvárigazolvány, merülési napló! Ha nincsen búvárkomputered 1500 Ft/nap áron tudok hozni, csak szólj!

További részletek

Szállás leírás

Szalon és felszerelés

A tágas szalon légkondicionált, európai berendezésű, ahol bár, satelit telefon, internet, led tv, média lejátszó, apple tv, 2 TB zene, film és koncert gyűjtemény, Sony 5.1 dolby digital hangrendszer és parti hangfalak, teszi kellemessé a napközbeni és az esti időtöltést.

Palackok: 30x 12lt alumínium tankok DIN csatlakozással INT átalakítóval, ólomsúlyt biztosítunk a hajón.
Búvár dekk: A tágas búvárfedélzet bőven biztosít helyet a merülések előtti és utáni öltözésekhez. 2 kézi tusolóval lemoshatjuk magunkról, komputerünkről, maszkunkról és a reduktorunkról a sót.

Programterv és merülés

1. nap: Budapest/Hurghada. Elutazás Hurghadára charter járattal. Érkezés után a túravezető kíséretével transzfer a hajóra

2-6. nap: Reggeli után szabadprogram. Program lehetőségek egész nap: pihenés, napozás és búvárkodás (3-4 merülés). Ebéd, uzsonna, vacsora és szállás a hajón.

7.nap: 2 merülés (ha a repülőjárat menetrendje engedi), fürdőzés, pihenés és napozás. Délután visszaérkezés a kikötőbe. Ebéd, uzsonna, vacsora és utolsó éjszaka szállás a hajón.

8. nap: Hurghada/Budapest. Transzfer a repülőtérre, hazautazás.

Utazás
Utazás közvetlen járattal történik BUD – Hurghada – BUD útvonalon Egypt Air járattal.

Merülőhelyek

A búvárszafari Budapest – Hurghada repülőjárattal veszi kezdetét, majd a reptérről kb. 15 perces transzfer út következik a kikötöbe, ahol vár minket a Miracle-1 szafarihajó. A merülőhelyeket úgy válogattuk össze, hogy sokmerüléses haladó illetve kezdő búváraink is megtalálják számításaikat. Ezen a búvárszafarin nagyobb hangsúlyt kapnak a roncsok (úgy mint a Vörös-tenger egyik híressége a Thistlegorm), de természetesen halacskázós, korallos merülésekből sem lesz hiány. Lesz olyan hely ahol szinte biztos, hogy találkozunk delfinekkel, de lesz egy-két hely ahol ha szerencsénk van láthatunk Cetcápát, vagy akár Manta-ráját.

Tervezett merülőhelyek: Fanous, Shaab El Erg, Siyoul Kebira, Abu Nuhas, Thistlegorm, Dunraven, Ras Mohammed, Jackson, Gordon, Thomas, Woodhouse, Mahmudat, Siyoul Soryr, Fanadir.

Egyéb leírás

SS Thistlegorm

A túrán több kisebb-nagyobb roncsot is meglátogatunk, köztük a Jacques Cousteau kapitány által felfedezett az SS Thistlegorm. Melynek rakománya igen jelentős volt a két tankon, mozdonyon és teherautókon kívül is. A roncs képesítéssel rendelkező búvárok természetesen belülről is szemügyre vehetik ezt az általam is nagyon kedvelt roncsot.

Egy kis történelem: Az SS Thistlegorm névre keresztelt brit kereskedelmi hajót a Joseph Thompson & Son nevű cég készítette 1940-ben. A 419 láb (128 méter) hosszú, 59 láb (18 méter) széles, megközelítőleg 5000 tonna tömegű, 4,7 hüvelyk nagyságú (120 milliméteres) légvédelmi üteggel és néhány nagy kaliberű géppuskával felszerelt vízi jármű az Albyn Line nevű cég tulajdonában, vagyis magánkézben volt. Mivel azonban megépítésének költségeit részben a brit kormány állta, első vízre bocsátásától kezdve háborús célokat szolgált. A hajó első útja az USA-ba vezetett, ahonnan acélsínekkel és repülőgép-alkatrészekkel megrakodva tért haza, majd Argentínából gabonát, Brit Nyugat-Indiából pedig cukrot és rumot szállított az Egyesült Királyságba.

A Thistlegorm igazi karrierje azonban csak elsüllyedése után kezdődött el igazán. Maradványait Jacques Cousteau kapitány fedezte fel 1955-ben helyi halászok segítségével. A roncsokból a felszínre hozta a hajóharangot, egy motorbiciklit, és a kapitány széfjét, és a National Geographic 1956 februári számában képeket is közöltek a merülésről. Cousteau azonban nem árulta el a Thistlegorm pontos lelőhelyét, így újabb évtizedeket kellett várni arra, hogy a 90-es évek elején egy búvárcsapat egy véletlennek köszönhetően ismét rátaláljon. A hely egy csapásra rendkívül népszerű lett, és azóta is az egyik legtöbb érdeklődőt vonzó hajóroncsnak számít, amelynek hírnevével a Titanicon kívül talán egyetlen elsüllyedt hajó sem vetekedhet.

Tovább

Videó

Foglalás

A foglaláshoz foglaló fizetése szükséges, melynek összege 20.000 Ft/fő.

Kérjük külön rendelésben add le, ha több személynek foglalnál.

Elfogyott

Fiókom