Szállás

Egy csodálatos helyen található a Vörös-tenger déli részén, a régió egyik legszebb házzátonyával. Bár a falu sokat változott 1990 óta, a koncepció és a hangulat változatlan maradt, így vendégeinknek lehetőségük nyílik megtapasztalni a Vörös-tenger által kínált hihetetlen természeti erőforrásokat mind szárazföldön, mind víz alatt.

Indulás

2023. május 14.

Visszaérkezés

2023. május 21.

Időtartam

8 nap, 7 éj

Merülés

5 nap korlátlan merülés
Jelentkezés: 2023. március 20-ig

Árak

Búvárok Kísérők
Tent: 795 EUR Tent: 575 EUR
Royal Tent/Hut: 830 EUR Royal Tent/Hut: 610 EUR
Deluxe Chalet: 995 EUR Deluxe Chalet: 775 EUR

Az ár tartalmazza

Szállás
Transzfer
Ellátás
All inclusive ellátás
Merülések
Palackok bérleti díját és töltését, súlyt
3x étkezés
Búvárkodás búvár vezetővel

Az ár nem tartalmazza

Repülőjegy (kb. 440 EUR), távolabbi hajós merülések (20-30 EUR/merülés), helyszínen fizetendő borravaló (40 EUR), deco kamra hozzájárulás (7 EUR), környezetvédelmi adó (5 EUR), vízumdíj (23 EUR), felszerelés.

Részletek

Időpont
Indulás
2023. május 14.
Visszaérkezés
2023. május 21.
Foglald le most a helyed!

FIGYELEM: Jelentkezni csak a jelentkezési határidőn belül lehet, foglaló befizetése mellett! A kedvezményes árakat csak a fenti dátumig tudjuk biztosítani foglaló befizetésével! Amennyiben az út a megrendelő hibája miatt lemondásra kerül, a foglaló teljes összege elvész! Foglaló összege 20 000 Ft/fő.

Mindenképpen olvasd el!

Utazási információk

  • Útlevél: A hazautazás dátumától számított 6 hónapig érvényesnek kell lennie legalább! (Az útlevél fényképes lapjának másolatát jelentkezéskor, de legkésőbb 30 nappal az indulás előtt küldd meg e-mail címünkre!)
  • Vízum: Leszálláskor a reptéren intézzük mindenkinek, ezért legyen kéznél a vízumdíj ami 25 USD vagy 23 EUR.
  • Drón: Drón bevitele Egyiptomba szigorúan TILOS! Pénz és/vagy börtönbüntetéssel büntetik!
  • Biztosítás: Kérnék szépen mindenkit, hogy kössön búvárbiztosítást! Van több a neten, de nálunk is megkötheted (DAN).
  • Ne feledd! Legyen búvárkomputer, búvárbiztosítás, búvárigazolvány, merülési napló!

További részletek

Szállás leírás

Egy csodálatos helyen található a Vörös-tenger déli részén, a régió egyik legszebb házzátonyával. Bár a falu sokat változott 1990 óta, a koncepció és a hangulat változatlan maradt, így vendégeinknek lehetőségük nyílik megtapasztalni a Vörös-tenger által kínált hihetetlen természeti erőforrásokat mind szárazföldön, mind víz alatt.
Számos szálláslehetőség áll rendelkezésre, a hagyományos tengerparti sátrainktól kezdve, amelyek lehetővé teszik a Marsa Shagra élményét, az új, légkondicionált, saját fürdőszobával és a tengerre és a hegyekre nyíló  Superior Deluxe faházakig. Az ételeket ikonikus svédasztalos éttermünkben szolgálják fel, amely minden ízlést és igényt kielégít, és további a la carte lehetőségek is rendelkezésre állnak. Nincs is jobb módja annak, hogy kezdje a napot, mint egy reggelivel, kilátással a házzátonyra! Zárja be napját egy hagyományos Gabanával vagy sörrel a Bawadi beduin kávézónkban, új és régi barátokkal körülvéve.
A búvárok és a snorkelezők korlátlanul használhatják házzátonyunkat, amely a strandról egy védett, kényelmes belépési ponton keresztül érhető el, amely közvetlenül a víz alatti világba visz. A képesítéssel rendelkező búvárok önállóan és vezetés nélkül merülhetnek a bizonyítványuknak megfelelően, teljes függetlenséget és szabadságot biztosítva búvárterveikben. A házzátony több mint 2 km-re húzódik északon és délen. A motorcsónakok a nappali órákban várják, így minden szegletét felfedezheti. A házzátony mellett olyan világhírű búvárhelyek is találhatók, mint az Elphinstone és az Abu Dabab part menti zátonyok. Több mint 40 méteres mélységével a szegélyes zátonynál a Marsa Shagra ideális játszótér a búvárok számára, akik szívesen gyakorolják képességeiket egy védett környezetben, amely gazdag tengeri élőlényekben.

Szállás fajták

Tent (Sátor) Nézz körül odabent!

Sátraink falunk egyik jellegzetessége. A sátrak a tengerparton helyezkednek el, a belső tér 3,5×3,5 méteres, kézzel készített bútorokkal, világítással, konnektorral és a partvonaltól néhány méterre található ülősarokkal. A sátrak 2 egyszemélyes ággyal és közös fürdőszobával rendelkeznek. Zuhanytörölköző igény esetén a recepción kérhető (ingyenes), strandtörölköző pedig a helyszínen bérelhető térítés ellenében.
Felszereltség:
– Napi takarítás, napi kétszeri takarítás kérésre
– Garantált kilátás a tengerre
– Napkelte kilátás
– Zuhanytörölköző kérésre (ingyenes)
– A nyilvános fürdőszobákban tusfürdő és kézmosás biztosított
– Gyakori fürdőszoba takarítás

Royal Tent (Királyi Sátor) zz körül odabent!

A Royal Tent a legnépszerűbb szálláslehetőségünk és a minimális hatású koncepció szerves része. A belső tér 5×5 méteres, jól felszerelt minibárral, ventilátorral, babzsákos székekkel és asztallal, valamint a parttól néhány méterre lévő ülősarokkal. A Royal Sátrak franciaággyal vagy két egyszemélyes ággyal és közös fürdőszobával rendelkeznek. Zuhanytörölköző igény esetén a recepción kérhető (ingyenes), strandtörölköző pedig a helyszínen bérelhető térítés ellenében.
Felszereltség:
– Mini hűtő
– Ventilátor
– Babzsák székek és asztalok
– Napi takarítás, napi kétszeri takarítás kérésre
– Garantált kilátás a tengerre
– Napkelte kilátás
– Zuhanytörölköző kérésre (ingyenes)
– A nyilvános fürdőszobákban tusfürdő és kézmosás biztosított
– Gyakori fürdőszoba takarítás

Hut (Kunyhó) zz körül odabent!

Kunyhóink egyszerű, kupolatetős szobák, 3,5 x 3,5 méter méretűek. A tengerparton helyezkednek el, kissé távolabb a parttól, de zavartalan kilátást nyújtanak a tengerre. A szobákban két egyszemélyes ágy, egy éjjeliszekrény lámpával, egy szekrény és egy ventilátor található. A kunyhókhoz közös fürdőszoba tartozik, és szükség esetén zuhanytörölközők állnak rendelkezésre a recepción (ingyenes). Strandtörölköző a helyszínen térítés ellenében bérelhető.
Felszereltség:
– Napi takarítás, napi kétszeri takarítás kérésre
– Garantált kilátás a tengerre
– Napkelte kilátás
– Zuhanytörölköző kérésre (ingyenes)
– A nyilvános fürdőszobákban tusfürdő és kézmosási lehetőség biztosított
– Gyakori fürdőszoba takarítás
– Ruhásszekrény
– Oldalsó és öltözőasztal

Deluxe Charlet (Luxus ház) zz körül odabent!

A Deluxe Chalet a legkiválóbb szoba standard, amely az egyik oldalon a lenyűgöző hegyekre, a másik oldalon a Vörös-tengerre néz. Mindkét oldalon teraszok találhatók, ahonnan lélegzetelállító kilátás nyílik, és minden szobából zavartalan kilátás nyílik a tengerre. A Deluxe faházak 4×6 méteresek, franciaággyal vagy egyszemélyes ággyal, gardróbbal, fésülködőasztallal, légkondicionálóval, digitális széffel, minibárral, vízforralóval, kávéval és teával rendelkeznek. A deluxe faházakhoz saját fürdőszoba tartozik, a zuhanyozáshoz pedig törölköző biztosított. Strandtörölköző térítés ellenében igényelhető.
Felszereltség:
– Ruhásszekrény
– Oldalsó és öltözőasztal
– Légkondicionáló
– Digitális széf
– Minibár
– Vízforraló kávéval és teával ingyenesen
– Tévé
– Napi takarítás, napi kétszeri takarítás kérésre
– Napkelte és naplemente kilátás

Programterv és merülés

Merülések
Marsa Shagra búvárcsomagjainkat a maximális búvárkodásra tervezték, és 6 különböző búvárprofilt kínálnak a házzátonyon. A kora reggeli merülések reggel 6 órától kezdődnek, az éjszakai merülések pedig este 8-ig.

Parti merülések
Shagra Village házzátonya az egyik legjobb a Vörös-tenger déli részén, és északi és déli zátonyokat tartalmaz, amelyek egy természetes, homokos fenekű öblöt alkotnak, amely közvetlenül elérhető a strandról. Több száz tengeri élőlényfajnak, valamint puha és kemény koralloknak ad otthont. A Shagra-öböl sekély, 1-10 méter mélyről indul, és lassan süllyed, ahogy eléri a 40-50 méteres külső falakat.
Házi zátonyon mindenki szabadon és korlátlan számban merülhet búvártársával, amíg a No-deco zónát el tudja kerülni. Deco merülések nem engedélyezettek, kivéve TEC búvároknak, TEC merülésekhez. Minden nap 2-2 vezetett merülést is tartunk, melyhez lehet csatlakozni.
A helyszín kifejezetten alkalmas OWD vagy magasabb szintű képzések nyílt vízi merüléseihez.

Hajós merülések
Merülőhelyeink zónákra vannak felosztva: parti búvárkodás „A zónában”, off-shore helyek pedig „B zóna” és „C zóna”. Ezek a merülések nem kötelezőek, és a házzátonyos merülési csomag kiegészítéseként foglalhatók és fizethetők a helyszínen.

Egyéb leírás

Fakultatív programok

Luxor busszal (fakultatív egész napos program)
Luxor, ókori nevén Théba, az Nílus partján található csendes kisváros, ahol békésen megfér egymás mellett a múlt és a jelen. Hajnalban indulnak Egyiptom egyik leghíresebb régészeti lelőhelyére, ahol meglátogatják a rejtélyes Királyok Völgyét, megcsodálhatják Hatsepszut fáraónő gyönyörű halotti templomát, valamint a Memnon Kolosszusokat. Közben tesznek egy kis kitérőt egy alabástrom feldolgozó műhelybe, majd a nyugati part látnivalói után motorcsónakkal átkelnek a Níluson, elfogyasztják ebédjüket, majd végigsétálnak a fenséges Karnaki templom monumentális oszlopai és épületei között. A program ára étkezésekkel, belépőkkel kb 150 Eur/fő.

Quad motoros szafari*
Sivatagban, hegyek között, homokban, köveken kb. 2 órás túra a négykerekű homoktipró motorokkal, amelyet a résztvevők vezetnek. Menet közben rövid megálló.

Videó

Foglalás

A foglaláshoz foglaló fizetése szükséges, melynek összege 20.000 Ft/fő.

Kérjük add meg, hogy hány főre szeretnél foglalni.

20 szabad hely

Fiókom