Bevezető

PADI Komputeres merülés tanfolyam
Csak úgy mint a legtöbb extrém sportot, a búvárkodást is egyre több esetben könnyíti meg és teszi még biztonságosabbá a technika. A búvárkomputer az egyik legfontosabb felszerelés a búvárkodásban, mivel egyszerűen szólva ez vigyáz az életünkre. Azonban nem elég birtokolni egy ilyen komputert, tudni is kell vele bánni.

Hogyan működik?

Online elmélet

Nincsen időponthoz kötve, akár azonnal elkezdhető. Online tankönyv és záróvizsga.

Nyíltvízi gyakorlat és vizsga

Befejezhető Dorogon vagy tengeren, bármelyik búvártúrán.

Töltsd le PADI igazolványod!

Az igazolványod a tanfolyam elvégzése után automatikusan megjelenik a PADI alkalmazásban.

HUF 25 000

Időtartam

Nincsen időponthoz kötve, akár azonnal elkezdhető. Online tankönyv és záróvizsga.

Helyszín

Elmélet: Online
Gyakorlat: búvártúrák alkalmával tengeren

Következő tanfolyamok

Bármelyik búvártúrán elkezdhető és be is fejezhető. Érdemes a búvártúra előtt megvásárolni és megcsinálni az elméleti vizsgát, hogy a túrán már csak a gyakorlattal keljen foglalkozni.

Ár

25 000 Ft

A Búvárbázis Búváriskola tanulói részére INGYENES!

Ár tartalmazza

Online elméleti tananyag
Gyakorlati oktatás
Elméleti vizsga díjak
Nyíltvízi vizsga díjak

Ár nem tartalmazza

Felszerelés
Merülések
PADI regisztrációs és nemzetközi kártyadíj (55€)

Mielőtt elkezdtél búvárkodni, valószínűleg ijesztőnek tartottad volna az éjszakai merülést, hiszen ki akarna sötétben a víz alatt lenni? Ugyanakkor némi tapasztalat megszerzése után szinte minden búvárban felmerül a kérdés, hogy milyen lehet odalent napnyugta után. Ha megkérdezed valakitől, hogy miért szeret éjszaka merülni, akkor általában ilyenek jutnak az eszébe:

  1. Kíváncsiság. Sokan csak ki szeretnék próbálni, hogy milyen sötétben merülni, ami nem meglepő, hiszen búvárként valószínűleg eleve szeretik a kihívásokat.
  2. Éjszakai élővilág. Éjszaka olyan élőlényeket is láthatsz, amilyeneket nappal nem, illetve egyes élőlények másként viselkednek, mint napközben.
  3. Egy ismerős hely új szemszögből. Ha éjszaka merülsz a kedvenc zátonyodon, olyan érzésed lehet, hogy most vagy ott először.
  4. Élénk színek. Éjszaka élénkebbnek tűnnek a színek, mivel a lámpád fényét használod, nem pedig a napfényt, amit mindig megszűr valamennyire a víz. Ráadásul a lámpád fénysugarán kívül minden más sötétségbe burkolózik, és ez még inkább kiemeli a látványt.
  5. Újabb merülési lehetőség. Az éjszakai merülés sokaknak azt jelenti, hogy hétköznap, munka után is tudnak búvárkodni, vagy több merülés fér bele egy nyaralásba.
Általában három olyan dolgot szoktak megemlíteni a búvárok, amit különösen szeretnek éjszakai merülések során csinálni. Az első ilyen tevékenység az élővilág megfigyelése. Ez érthető, hiszen más élőlényeket és magatartásformákat láthatsz, mint nappal: A homárok nap közben nem mutatkoznak, de éjszaka előbújnak. Sok halfaj “alszik” ilyenkor, és ezért sokkal közelebb tudsz menni hozzájuk. A tengerekben sokfelé élnek parányi biolumineszcens (fénykibocsátó) élőlények, amelyek pazar) ,,tüzijátékot” képesek rendezni a víz alatt.

Fiókom