Szállás

Trogír, Dalmácia talán legszebb városa, mely méltán része az UNESCO kulturális világörökségnek. A várost már időszámításunk előtt jegyezték, rendkívül gazdag történelemmel rendelkezik, melyet felsorolni is nehéz. Az óvárosi rész - egész Horvátországot értve - az egyik legszebb állapotban megmaradt épületekkel rendelkezik. A templomok, romantikus sétálóutcák, helyi piac és óvárosi részen kívül számos látnivalót találunk a közelben. A Trogir nevű hajógyár, a 20. század elején épült, fontos része volt az iparágnak, de a különlegesen szép környezetnek köszönhetően a város számos film forgatási helyszínéül is szolgált. Többek között a Trónok harcában is látható Qarth városát jelenítették meg itt. A város délnyugati részén álló Kamerlengo-erődből meseszép kilátás nyílik a környékre. A búvárbázis előtt, gazdag élővilággal rendelkező parti merülésekre van lehetőségünk, míg távolabbi helyekre kényelmes hajókkal juthatunk el. A környék számos, változatos merülő hellyel rendelkezik, ahol mind a kezdő, mind a haladó búvárok garantáltan új élményekkel gazdagodnak.

Indulás

2023. augusztus 24.

Visszaérkezés

2023. augusztus 27.

Időtartam

4 nap, 3 éj

Merülés

5 merülés
Jelentkezés: 2023. augusztus 10-ig

Árak

2023. augusztus 7-ig: 2023. augusztus 8-tól:
OWD vizsgázóknak: 299 EUR OWD vizsgázóknak: 334 EUR
Végzett búvároknak: 334 EUR Végzett búvároknak: 370 EUR
Kísérőknek: 149 EUR Kísérőknek: 169 EUR

Az ár tartalmazza

Szállás
OWD vizsgázóknak (4 parti, 1 hajós) merülés
Végzett búvároknak (1 parti, 4 hajós) merülés
Palackok bérleti díját és töltését, súlyt

Az ár nem tartalmazza

Utazás, ellátás, felszerelés

Részletek

Időpont
Indulás
2023. augusztus 24.
Visszaérkezés
2023. augusztus 27.
Foglald le most a helyed!

FIGYELEM: Jelentkezni csak a jelentkezési határidőn belül lehet, foglaló befizetése mellett! A kedvezményes árakat csak a fenti dátumig tudjuk biztosítani foglaló befizetésével! Amennyiben az út a megrendelő hibája miatt lemondásra kerül, a foglaló teljes összege elvész! Foglaló összege 20 000 Ft/fő.

Mindenképpen olvasd el!

Feltétlen legyen búvárbiztosításod! Ezt nálunk is megkötheted, 5500 Ft-ért itt.
Érvényes személyi igazolvánnyal illetve útlevéllel átléphető a határ, de a jogosítvánnyal nem!
Az autópályás határátkelőn sokszor alakul ki dugó, ezt érdemes utazás közben ellenőrizni és rossz hírek esetén a régi határátkelőt választani. Információ az autópályáról, határról: Útinform.hu

További részletek

Szállás leírás

Trogir-ről dióhéjban
Trogír, Dalmácia talán legszebb városa, mely méltán része az UNESCO kulturális világörökségnek. A várost már időszámításunk előtt jegyezték, rendkívül gazdag történelemmel rendelkezik, melyet felsorolni is nehéz. Az óvárosi rész – egész Horvátországot értve – az egyik legszebb állapotban megmaradt épületekkel rendelkezik. A templomok, romantikus sétálóutcák, helyi piac és óvárosi részen kívül számos látnivalót találunk a közelben. A Trogir nevű hajógyár, a 20. század elején épült, fontos része volt az iparágnak, de a különlegesen szép környezetnek köszönhetően a város számos film forgatási helyszínéül is szolgált.
Többek között a Trónok harcában is látható Qarth városát jelenítették meg itt. A város délnyugati részén álló Kamerlengo-erődből meseszép kilátás nyílik a környékre.
A búvárbázis előtt, gazdag élővilággal rendelkező parti merülésekre van lehetőségünk, míg távolabbi helyekre kényelmes hajókkal juthatunk el. A környék számos, változatos merülő hellyel rendelkezik, ahol mind a kezdő, mind a haladó búvárok garantáltan új élményekkel gazdagodnak.

Programterv és merülés

Programterv

A tervben és a merülési időpontokban (az időjárás és egyéb előre nem látható körülmények miatt) apróbb változtatások előfordulhatnak, de ezeket a túra előtt 2-3 nappal pontosan megküldjük, illetve a helyszínen megbeszéljük.

  • Csütörtök: 14 órakor találkozó a Dive Centernél, majd 16 órától az első merülés
  • Péntek: 10 és 14 óra merülés
  • Szombat: 10 és 14 óra merülés
  • Vasárnap: 10 óra merülés (fakultatív)

Parti merülések

Mivel a parton van a bázis, közvetlenül innen merülhetünk a víz alá, ahol 10-12 méterre is lemehetünk. Búvárkodás közben a különböző halakon kívül találkozhatunk polipokkal, csikóhalakkal vagy akár kisebb csónak roncsokkal. Ha van, az éjszakai merülések során a ragadozók, tengeri pókok is megmutatják magukat.

Hajós merülések

Több mint 30 búvárhely található mindössze 15-80 percnyi hajóútra központunktól. Ezek Közép-Dalmácia legszebb helyszínei is, különösen a Šolta-sziget és a Čiovo-sziget déli oldala. Érdekes tudni, hogy az előbb említett Šolta-sziget körül ezek a helyszínek korábban katonai védelem alatt álltak, és a búvárkodás tilos volt ezen a területen.

Búvárkodás közben találkozol majd mindenféle korallal, szivacsokkal, gorgoniával (sárga és nagyon ritka vörös gorgoniával), barlangokkal, roncsokkal, valamint a tökéletesen tiszta Adria gazdag növény- és állatvilágával benőtt falaival.

Ami a vadon élő állatokat illeti, itt mindent meg lehet nézni, amit a Földközi-tenger kínál: harcsa, sügér, homár, polip és mindenféle puhatestű, konger angolna, sügér, mindenféle csiga…

Egyéb leírás

Fakultatív programok

Videó

Foglalás

A foglaláshoz foglaló fizetése szükséges, melynek összege 20.000 Ft/fő.

Kérjük add meg, hogy hány főre szeretnél foglalni.

17 szabad hely

Fiókom