Szállás

Rovinj az Isztria nyugati partjának gyöngyszeme. Óvárosa egy félszigeten található, ahol a dombtetőn Szent Eufémia templomának tornya nyújtózik karcsún az ég felé. Az óvárosban sikátoros utcák, velencei házak, hangulatos kapualjak váltják egymást. Az olasz hatás itt még mindig nagyon erős, és ez nemcsak az építészetben érezhető, hiszen Rovinj-ban az olasz nyelv ma is hivatalos nyelv a horvát mellett. Rovinj ősi város, annyira, hogy a környék már a történelem előtti időkben benépesült, és a legújabb régészeti feltárások igazolják, hogy az egykori szigeten már időszámításunk előtt 2000 évvel is volt település. Igen, eredetileg a mai óváros területe sziget volt, csak a 18. században kötötték össze a szárazfölddel, és lett így félsziget.

Indulás

2023. szeptember 21.

Visszaérkezés

2023. szeptember 24.

Időtartam

4 nap, 3 éj

Merülés

5 merülés
Jelentkezés: 2023. augusztus 11-ig

Árak

2023. augusztus 1-ig: 2022. augusztus 2-től:
OWD vizsgázóknak: 299 EUR OWD vizsgázóknak: 334 EUR
Végzett búvároknak: 334 EUR Végzett búvároknak: 370 EUR
Kísérőknek: 159 EUR Kísérőknek: 169 EUR

 

Az ár tartalmazza

Szállás
OWD vizsgázóknak (4 parti, 1 hajós) merülés
Végzett búvároknak (1 parti, 4 hajós) merülés
Palackok bérleti díját és töltését, súlyt

Az ár nem tartalmazza

Utazás, ellátás, felszerelés

Részletek

Időpont
Indulás
2023. szeptember 21.
Visszaérkezés
2023. szeptember 24.
Foglald le most a helyed!

FIGYELEM: Jelentkezni csak a jelentkezési határidőn belül lehet, foglaló befizetése mellett! A kedvezményes árakat csak a fenti dátumig tudjuk biztosítani foglaló befizetésével! Amennyiben az út a megrendelő hibája miatt lemondásra kerül, a foglaló teljes összege elvész! Foglaló összege 20 000 Ft/fő.

Mindenképpen olvasd el!

Feltétlen legyen búvárbiztosításod! Ezt nálunk is megkötheted, 5500 Ft-ért itt.
Érvényes személyi igazolvánnyal illetve útlevéllel átléphető a határ, de a jogosítvánnyal nem!
Az autópályás határátkelőn sokszor alakul ki dugó, ezt érdemes utazás közben ellenőrizni és rossz hírek esetén a régi határátkelőt választani. Információ az autópályáról, határról: Útinform.hu

További részletek

Szállás leírás

Szállásunk a bázistól mindössze 600 méteres távolságban található Kamp Porton Biondi lesz. Ezek a prémium mobilházak 4 főnek nyújtanak szállást, két külön szobával, két fürdőszobával, konyhával, terasszal, közel a tengerparthoz. Amennyiben valaki szeretne a két ágyas szobában egyedül lenni 35 EUR/éj többletköltséget kell fizetnie (az ilyen igényt kérlek előre jelezd).

Programterv és merülés

Programterv

A tervben és a merülési időpontokban (az időjárás és egyéb előre nem látható körülmények miatt) apróbb változtatások előfordulhatnak, de ezeket a túra előtt 2-3 nappal pontosan megküldjük, illetve a helyszínen megbeszéljük.

  • Csütörtök: 14 órakor találkozó a Dive Centernél, majd 16 órától az első merülés
  • Péntek: 10 és 14 óra merülés
  • Szombat: 10 és 14 óra merülés
  • Vasárnap: 10 óra merülés (fakultatív)

Merülési helyszínek

BARON GAUTSCH
Egy utasszállító hajó roncsa, amelyet az “Adria Titanicjának” is neveznek. 1908-ban épült, és 1914-ben süllyedt el, mikor tengeri aknára futott. A baleset 214 életet követelt. Mára algák, szivacsok, és korallok otthona, az Adria egyik legkülönlegesebb merülőhelye. Mélység: 28-42 m, csak haladóknak ajánlott. A Baron Gautsch-ról itt találhatsz több infót.

EUFÉMIA ZÁTONY
Gazdag állat- és növényvilág talált otthont a zátony három részre osztott zegzugos kőfalaiban. A látványban 16-21 méterig, gyenge áramlásban, gyönyörködhetünk. Ideális merülőhely kezdők számára is!

PLICS KRIZS
Zátony a nyílt tengeren, melynek nyugati oldala 100-120 méter hosszú, északi oldalán pedig egy 3-4 méter magas kőfal található. A zátony körül 18-22 méter mélységig sok halfaj között merülhetünk.

PINKO PALINKO
Félköríves zátony kelet-nyugati irányban. Merülhető mélysége 16-25 méter. Nincs erős áramlás. A természetvédelmi területtel közvetlenül határos, ezért ha szerencsénk van ritka halfajokat is megfigyelhetünk.

VRSAR ZÁTONY
A zátony félkör alakú, merülhető mélysége kb. 40 méter. Tengeri csillagok, kagylók és sokszínű halrajok találkozóhelye.

FIGAROLA SZIGETEK
Különleges merülőhely, mely egy kisebb és egy nagyobb szigetből áll. A két sziget között teraszos talajon páratlan látványt nyújtó osztriga telepeket találunk, 21 méter mélységig. A nagyobb sziget felszínéről jól megfigyelhető a lépcsőzetes tagolódás, ami a víz felszíne alatt folytatódik és homokos talajban végződik 30 méter mélyen. Tengeri angolnákat, csikóhalakat, kakas halakat, különböző rákokat láthatunk. Holdkráterre emlékeztető üregeit a polipok is kedvelik.

SZENT KATARINA SZIGET
Változatos, védett öböl. Sziklás és homokos részek váltogatják egymást 12 méter mélységig. Gazdag látnivalót kínál éjjel és nappal, kezdőknek és haladóknak egyaránt.

BANJOLE SZIGET
A leglátványosabb de egyben a legkiszámíthatatlanabb, legösszetettebb merülési hely,ami fokozott odafigyelésre és óvatosságra int mindenkit aki látni szeretné ezt a több barlangból és sziklaalagútból álló természeti képződményt. A merülést megnehezítheti az erős és váltakozó irányú áramlás. A sziget érdekessége, hogy 7-16 méter mélyen egy sziklahasadékon át, egy rövid folyosó leküzdése után a nap sugarai meseszerűen mutatják az utat a víz felszíne felé, a nyitott kürtő belsejébe. Az élmény még fokozható, ha tovább merülünk a mélyebben (26-30 méter) található másik barlangba, amely búvóhelyül szolgál nagyobb és kisebb halak számára. Érdekes látványt nyújt a partról vagy a hajóról szemlélődőnek a sziklarepedésekből feltörő búvárok által kilélegzett levegő buborék.

BANJOLE ZÁTONY
A szigethez hasonlóan nem egyszerű merülési hely! Nagyon erős áramlással találkozunk mindig, ezért érdemes a merüléseket kisebb csoportokban végrehajtani. Sziklás és homokos talaj váltogatja egymást 20-30 méter mélységig. A zátony kb. 100 méter hosszú és 10 méter szélességben húzódik. Apró halak csoportjait, rákokat, halakat láthatunk, ha szerencsésen választjuk meg a merülés idejét, akkor kisebb cápákkal is találkozhatunk.

Egyéb leírás

Fakultatív programok

Videó

Foglalás

A foglaláshoz foglaló fizetése szükséges, melynek összege 20.000 Ft/fő.

Kérjük külön rendelésben add le, ha több személynek foglalnál.

18 készleten

Fiókom