Szállás

Szállásunk a bázistól mindössze 600 méteres távolságban található Kamp Porton Biondi lesz. Ezek a prémium mobilházak 4 főnek nyújtanak szállást, két külön szobával, két fürdőszobával, konyhával, terasszal, közel a tengerparthoz. Amennyiben valaki szeretne a két ágyas szobában egyedül lenni 35 EUR/éj többletköltséget kell fizetnie (az ilyen igényt kérlek előre jelezd).

Indulás

2023. július 13.

Visszaérkezés

2023. július 16.

Időtartam

4 nap, 3 éj

Merülés

5 merülés
Jelentkezés: 2023. június 25-ig

Árak

2023. június 1-ig: 2022. június 2-től:
OWD vizsgázóknak: 329 EUR OWD vizsgázóknak: 364 EUR
Végzett búvároknak: 364 EUR Végzett búvároknak: 410 EUR
Kísérőknek: 189 EUR Kísérőknek: 209 EUR

Az ár tartalmazza

Az ár nem tartalmazza

Utazás, ellátás, felszerelés

Részletek

Időpont
Indulás
2023. július 13.
Visszaérkezés
2023. július 16.
Foglald le most a helyed!

FIGYELEM: Jelentkezni csak a jelentkezési határidőn belül lehet, foglaló befizetése mellett! A kedvezményes árakat csak a fenti dátumig tudjuk biztosítani foglaló befizetésével! Amennyiben az út a megrendelő hibája miatt lemondásra kerül, a foglaló teljes összege elvész! Foglaló összege 20 000 Ft/fő.

Mindenképpen olvasd el!

Feltétlen legyen búvárbiztosításod! Ezt nálunk is megkötheted, 5500 Ft-ért itt.
Érvényes személyi igazolvánnyal illetve útlevéllel átléphető a határ, de a jogosítvánnyal nem!
Az autópályás határátkelőn sokszor alakul ki dugó, ezt érdemes utazás közben ellenőrizni és rossz hírek esetén a régi határátkelőt választani. Információ az autópályáról, határról: Útinform.hu

További részletek

Szállás leírás

Szállásunk a bázistól mindössze 600 méteres távolságban található Kamp Porton Biondi lesz. Ezek a prémium mobilházak 4 főnek nyújtanak szállást, két külön szobával, két fürdőszobával, konyhával, terasszal, közel a tengerparthoz. Amennyiben valaki szeretne a két ágyas szobában egyedül lenni 35 EUR/éj többletköltséget kell fizetnie (az ilyen igényt kérlek előre jelezd).

Programterv és merülés

Programterv

A tervben és a merülési időpontokban (az időjárás és egyéb előre nem látható körülmények miatt) apróbb változtatások előfordulhatnak, de ezeket a túra előtt 2-3 nappal pontosan megküldjük, illetve a helyszínen megbeszéljük.

  • Csütörtök: 14 órakor találkozó a Dive Centernél, majd 16 órától az első merülés
  • Péntek: 10 és 14 óra merülés
  • Szombat: 10 és 14 óra merülés
  • Vasárnap: 10 óra merülés (fakultatív)

Merülési helyszínek

BARON GAUTSCH
Egy utasszállító hajó roncsa, amelyet az “Adria Titanicjának” is neveznek. 1908-ban épült, és 1914-ben süllyedt el, mikor tengeri aknára futott. A baleset 214 életet követelt. Mára algák, szivacsok, és korallok otthona, az Adria egyik legkülönlegesebb merülőhelye. Mélység: 28-42 m, csak haladóknak ajánlott. A Baron Gautsch-ról itt találhatsz több infót.

EUFÉMIA ZÁTONY
Gazdag állat- és növényvilág talált otthont a zátony három részre osztott zegzugos kőfalaiban. A látványban 16-21 méterig, gyenge áramlásban, gyönyörködhetünk. Ideális merülőhely kezdők számára is!

PLICS KRIZS
Zátony a nyílt tengeren, melynek nyugati oldala 100-120 méter hosszú, északi oldalán pedig egy 3-4 méter magas kőfal található. A zátony körül 18-22 méter mélységig sok halfaj között merülhetünk.

PINKO PALINKO
Félköríves zátony kelet-nyugati irányban. Merülhető mélysége 16-25 méter. Nincs erős áramlás. A természetvédelmi területtel közvetlenül határos, ezért ha szerencsénk van ritka halfajokat is megfigyelhetünk.

VRSAR ZÁTONY
A zátony félkör alakú, merülhető mélysége kb. 40 méter. Tengeri csillagok, kagylók és sokszínű halrajok találkozóhelye.

FIGAROLA SZIGETEK
Különleges merülőhely, mely egy kisebb és egy nagyobb szigetből áll. A két sziget között teraszos talajon páratlan látványt nyújtó osztriga telepeket találunk, 21 méter mélységig. A nagyobb sziget felszínéről jól megfigyelhető a lépcsőzetes tagolódás, ami a víz felszíne alatt folytatódik és homokos talajban végződik 30 méter mélyen. Tengeri angolnákat, csikóhalakat, kakas halakat, különböző rákokat láthatunk. Holdkráterre emlékeztető üregeit a polipok is kedvelik.

SZENT KATARINA SZIGET
Változatos, védett öböl. Sziklás és homokos részek váltogatják egymást 12 méter mélységig. Gazdag látnivalót kínál éjjel és nappal, kezdőknek és haladóknak egyaránt.

BANJOLE SZIGET
A leglátványosabb de egyben a legkiszámíthatatlanabb, legösszetettebb merülési hely,ami fokozott odafigyelésre és óvatosságra int mindenkit aki látni szeretné ezt a több barlangból és sziklaalagútból álló természeti képződményt. A merülést megnehezítheti az erős és váltakozó irányú áramlás. A sziget érdekessége, hogy 7-16 méter mélyen egy sziklahasadékon át, egy rövid folyosó leküzdése után a nap sugarai meseszerűen mutatják az utat a víz felszíne felé, a nyitott kürtő belsejébe. Az élmény még fokozható, ha tovább merülünk a mélyebben (26-30 méter) található másik barlangba, amely búvóhelyül szolgál nagyobb és kisebb halak számára. Érdekes látványt nyújt a partról vagy a hajóról szemlélődőnek a sziklarepedésekből feltörő búvárok által kilélegzett levegő buborék.

BANJOLE ZÁTONY
A szigethez hasonlóan nem egyszerű merülési hely! Nagyon erős áramlással találkozunk mindig, ezért érdemes a merüléseket kisebb csoportokban végrehajtani. Sziklás és homokos talaj váltogatja egymást 20-30 méter mélységig. A zátony kb. 100 méter hosszú és 10 méter szélességben húzódik. Apró halak csoportjait, rákokat, halakat láthatunk, ha szerencsésen választjuk meg a merülés idejét, akkor kisebb cápákkal is találkozhatunk.

Egyéb leírás

Fakultatív programok

Videó

Foglalás

A foglaláshoz foglaló fizetése szükséges, melynek összege 20.000 Ft/fő.

Kérjük külön rendelésben add le, ha több személynek foglalnál.

1 készleten

Fiókom