Szállás

Zengg (Senj) területe ősidők óta lakott. A mai várostól keletre fekvő Kuk-dombon háromezer éves erődített település maradványait találták. E település alatti záporpatak torkolatában fekvő öbölben horgonyzóhely és piac volt, ahol az itteni lakosok a környező vidékekről hajón érkezőkkel kereskedtek. A piac fontosságának növekedésével az erődített település lakói fokozatosan lehúzódtak a tengerpartra és új települést alapítottak, amelyet az i. e. 4. században említ „Attienites” néven először az egyik görög periplus (szöveges útikalauz) a Pseudo-Scylax.[2] A rómaiak az i. e. 2. században foglalták el ezt a területet és a településnek a „Senia” nevet adták. Innen indultak a japodok és a megmaradt illír törzsek elleni hadjáratokra. Ők kezdték meg a város kiépítését, ami az i. e. 1. századtól a 4. századig tartott. A rómaiak uralma alatt Senia az Adria ezen részének kereskedelmi, közlekedési és kulturális központjává vált. Felépültek a város középületei, a vízvezeték, a fürdő, a templomok és egyéb épületek. Minderről az a számos kőemlék, istenszobor, épületmaradvány és sír mesél, amit a város területén folyt régészeti feltárások során találtak. Az ókori város romjai a város feletti Nehaj-várhoz felsétálva jól láthatók.

Indulás

2022. augusztus 18.

Visszaérkezés

2022. augusztus 21.

Időtartam

4 nap, 3 éj

Merülés

5 merülés
Jelentkezés: 2022. augusztus 4-ig

Árak

2022. július 21-ig: 2022. július 22-től:
OWD vizsgázóknak: 236 EUR OWD vizsgázóknak: 269 EUR
Végzett búvároknak: 284 EUR Végzett búvároknak: 309 EUR
Kísérőknek: 115 EUR Kísérőknek: 135 EUR

Az ár tartalmazza

Szállás
OWD vizsgázóknak (4 parti, 1 hajós) merülés
Végzett búvároknak (1 parti, 4 hajós) merülés
Palackok bérleti díját és töltését, súlyt

Az ár nem tartalmazza

Utazás, ellátás, felszerelés

Részletek

Időpont
Indulás
2022. augusztus 18.
Visszaérkezés
2022. augusztus 21.
Foglald le most a helyed!

FIGYELEM: Jelentkezni csak a jelentkezési határidőn belül lehet, foglaló befizetése mellett! A kedvezményes árakat csak a fenti dátumig tudjuk biztosítani foglaló befizetésével! Amennyiben az út a megrendelő hibája miatt lemondásra kerül, a foglaló teljes összege elvész! Foglaló összege 20 000 Ft/fő.

Mindenképpen olvasd el!

Feltétlen legyen búvárbiztosításod! Ezt nálunk is megkötheted, 4500 Ft-ért itt.
Érvényes személyi igazolvánnyal illetve útlevéllel átléphető a határ, de a jogosítvánnyal nem!
Az autópályás határátkelőn sokszor alakul ki dugó, ezt érdemes utazás közben ellenőrizni és rossz hírek esetén a régi határátkelőt választani. Információ az autópályáról, határról: Útinform.hu

További részletek

Szállás leírás

Pag-ról dióhéjban
Pag (sziget) Horvátország 5. legnagyobb szigete. Tengerpartjának hossza körülbelül 300 kilométer, tehát van hol fürdeni, azonban nem árt a szandál vagy a (szokásos horvátországi) fürdőpapucs, mivel a legtöbb részén igen kavicsos a part. Főleg ez garantálja a csodálatos átlátszóságát a víznek, aminek nem csak mi búvárok örvendünk. A szigetre kompon vagy akár hídon is eljuthatunk, azonban a hídhoz 100 km plusszal kell számolni, szóval ha nem szeretnél világot látni, inkább a hajókázást javaslom.

Programterv és merülés

Búvárbázis és merülések

Búvárbázis

A bázis közvetlenül a parton helyezkedik el, napágyakkal, asztalokkal, székekkel és egy kis bárral felszerelve. Szuper kellemes családias környezettel találkozhatunk itt, ahol a kisérők is jól el tudják foglalni magukat. A gyerekek strandolhatnak, míg az idősebbek igénybe vehetik a tengeri kajakot vagy SUP-ot. (Ezek kölcsönzése a Bázistól lehetséges.)

Parti merülések

Mivel a parton van a bázis (kempingen belül), közvetlenül innen merülhetünk a víz alá, ahol 10-15 méterre is lemehetünk. Búvárkodás közben a különböző halakon kívül találkozhatunk polipokkal, csikóhalakkal, de megtekintünk majd 4 egészen nagy hajóroncsot is, melyet direkt a búvárok miatt lettek itt elsüllyesztve. Vannak helyek, ahol osztrigára is bukkanhatunk, és ha szerencsénk van, az éjszakai merülések során a ragadozók, tengeri pókok is megmutatják magukat.

Hajós merülések
A bázisról 15-40 perces hajózással már elérhetőek olyan látnivalók, mint például a Rózsa hajóroncs (40m mélyen), különböző sziklafalak és kisebb barlangok, üregek, amelyek kezdő és haladó búvárok számára egyaránt nagy élményt nyújtanak. Helyenként találkozhatunk színes gorgóniákkal és szivacsokkal benőtt sziklafalakat és barlangokat, ahol polipokat és halrajokat láthatunk.Természetesen vannak olyan úticélok is, amelyek kimondottan a rocsmerülők igényeit szolgálják ki.
Egyéb leírás

Fakultatív programok

Videó

Foglalás

A foglaláshoz foglaló fizetése szükséges, melynek összege 20.000 Ft/fő.

Kérjük külön rendelésben add le, ha több személynek foglalnál.

Elfogyott

Fiókom