• Részvételi díj

  2019. december 1-ig:
  Búvároknak: 1790 EUR + repülőjegyek (819 EUR)
  Kisérőknek: 1630 EUR + repülőjegyek (819 EUR)
 • FIGYELEM: maximum 18 fő tud jönni, így aki biztosan velünk tartana jelentkezzen gyorsan. Jelentkezés a jelentkezési határidőn belül,  útlevél másolattal és 1000 EUR foglalóval lehetséges. A jelentkezési határidő lejárta után meg kell venni minél hamarabb a repjegyeket, minél hamarabb vesszük meg, annál kedvezőbb az ára. Aki később jelentkezik, drágul a jegye. A maradék részvételi díjat 60 nappal indulás előttig kell kiegyenlíteni.

 • Időpont:

  2020. március 6-16.

  11 nap, 10 éj

 • Az ár tartalmazza

  1 éjszaka Kuala Lumpurban egy medencés repter közeli szállodában.

  6 nap/5 éjszaka teljes ellátással 18-22 merülési lehetőséggel a RIG-en, melyből napi 3 merülés hajós Mabul es Kapalai szigeteknél, illetve korlátlan merülés a RIG-ről.

  A túrán 2 napot (3 merülés/nap) merülünk a Sipadan nemzeti parkban (Nemzeti parki belépő 35 €/nap, ahányszor valaki megy, ez a helyszínen fizetendő). Külön díjazásért ezeken a napokon két további Sipadan merülésre is jogosult vagy az engedélyed miatt, azaz maximum 5 merülés hajtható végre egy nap.

  Egesz napos buszos transzfer es kirándulás a sziget belsejébe Sandakanba

  3 nap/2 éjszaka az Orángután nemzeti parkban végig programokkal teljes ellátással (kiv. a transzfer napja, mikor a Rigröl átbuszozunk a sziget belsejébe, aznap csak reggeli van.Reptéri transzfer Sandakanban.

  A nemzetközi repjegyek Turkish vagy Emirates, belföldi repjegyek az Air Asia-tól (a poggyászoknál a 25 Kg 12 €/út) lesznek előreláthatóan.

 • Seaventures Dive Rig

  A Seaventures Dive Rig egy rendkívül különleges hely búvároknak és kisérőknek egyaránt, és mindez a világ egyik legjobb merülési helyén Borneóban. Csak szerelj össze és már hívhatod is a liftet, ami egészen a víz alá visz. Igen, jól olvasod, valóban itt lifttel fogsz menni a víz alá, ahol egy megunhatatlan házi korallzátony fog várni, korlátlanul, ahányszor csak akarod. 
  Ha pihennél, egy óriási napozóterasz vár ahonnan a kilátás 360 fokban körös körül azurkék tenger. 

  Egyéb infó a RIG-ről: https://seaventuresdive.com/rooms-facilities/

 • Tervezett kiúti menetrend

  Indulás Budapestről: 2020. márc. 06-án
  Érkezés Kuala Lumpur-ba: 2020. márc. 07-én 

  Tervezett közbenső menetrendek:
  márc.08. KUL-TWU- Air Asia
  márc.15. SDK-KUL  - Air Asia

  Tervezett hazaúti menetrend:
  Indulás Kuala Lumpur-ból: 2020. márc. 15-én  éjjel vagy 16-án hajnalban
  Érkezés Budapestre: 2020. márc. 16-án délelőtt

 • Útvonal- és programterv

  2020.március 07-én: 1 éjszaka Kuala Lumpur-ban a repterhez közeli medences Hotelben. Este aki meg nem járt itt fakultatív városlátogatás KUL-ban (Petronas tornyok, Kínai negyed). Aki mar igen annak sörözes a medence partjan.

  2020. március 08-án  kora reggel (6:45): Kuala Lumpur-Tawau belföldi repülőjárat 

  Tawau-ból busszal és kishajóval transzfer a Seaventures Dive Resort olajfúrótorony-szállásra, ahol 6 napot és 5 éjszakát töltünk, kb. 18-22 merülési lehetőséggel Sipadan-Mabul-Kapalai szigeteknél és a house reef-en. A Sipadan Nemzeti Parkban két egész napot merülhetünk. 
  A RIG –en teljes ellátásban részesülünk, a víz és frissítő jaffa egész nap ingyenes, az alkoholos italokért fizetni kell. A búvárcsomag napi 2 hajós és korlátlan merülést tartalmaz a RIG-ről. A Rig 2 hajója, ami kb du 3-ig a búvárokat szállítja minden kora délután ingyen átviszi az érdeklődőket Mabul szigetre és naplementekor visszahozza őket, ahol sétálgatni lehet a szigeten, ismerkedni az őslakosok életével, fürdeni, napozni a fehér homokon.

  2020. márc. 13-án  reggeli után hajóval visszamegyünk Sempornaba, ahol már vár minket a busz és egy kb 5 órás úton eljutunk az esőerdő közepén levő Sandakan városba, ahol egy szép 5 csillagos  hotelben töltjük majd az estét. Miután leraktuk a csomagjainkat még megnézzük a várost és csavargás közben valahol (saját kts-re) vacsorázunk is (ezen a napon csak reggelit kapunk).

 • SANDAKAN – SEPILOK – SUKAU

  Márc.14.-én reggeli után elindulunk a Sepilok orángután szentélybe ahol tanúi lehetünk az esőerdő megőrzésének érdekében tett rehabilitációs védelmi erőfeszítéseknek melyeket a borneói állam és a Wildlife Tanszék tesz. Ebédet a Sepilok Nature Resortban kapunk, itt folyik a Sukau folyó. Bejelentkezés a Borneo Nature Lodgeba, délután hajós szafari és vad-les a folyón, megismerkedünk a borneói esőerdő növény-és állatvilágával. Ez a régió jól ismert hornbillekről (orrszarvú madár félék), színes trópusi madarakról, krokodilokokról, hatalmas varánuszokról, vaddisznókról, vidrákról és különböző majomfajtákról. Leghíresebb a borneói nagyorrú majom. Ezek a nagyhasú, hatalmas orrú, hosszú fehér farkú főemlősök a folyó mellett élnek és különösen aktívak szürkületkor, ekkortájt élnek társasági életet, ilyenkor keresnek táplálékot. A szafari végén visszamegyünk a Lodge-ba, ahol finom vacsorát kapunk. (ezen a napon: reggeli-ebéd-vacsora )

 • SUKAU – GOMANTONG – SANDAKAN

  Marc. 15-én egy kellemes reggelit kapunk különleges madarak között, majd különféle rovarokat ismerhetünk meg mielőtt elindulunk Sandakan felé. A Sandakan város felé vezető úton ellátogatunk a híres madárfészek barlangba, ez a Gomantong. A WWF leírása szerint ez a terület a világ ehető madárfészek termelésének a legfontosabb forrása. Az itt szedett madárfészkekből készül a híres fecskefészek leves. Ebédelni Sandakan város legfelsö pontjan fogunk, ahonnan belátni az egesz öblöt es a varost,ebéd után bejárjuk a történelmi várost  és itt adódik lehetőség egy kis vásárlásra is. 

  Ezután buszos transzfer Sandakan repterére, utközben meg meglátogatjuk a buddhista kolostort es templomot, járatindulástól függően repülés Kuala Lumpurba, onnan tovább Budapestre.