Miért válaszd a PADI -t?

Miért válaszd a PADI-t?

A PADI (Professional Association of Diving Instructors) búvárok a világ legelismertebb és legkeresettebb búvárkodási igazolványait kapják. Nem számít, merre merülsz a világban, a PADI búvárigazolványt mindenhol elismerik és elfogadják, mivel a PADI jelen pillanatban is a világ legnagyobb és legelismertebb búvárképző szervezete.

Miben különbözik a PADI?

Oktatás
A PADI a világ legelterjedtebb oktatási rendszere. A PADI tanfolyamok célja, hogy a tanulást élvezetessé és érdemesé tegye, hogy a tanuló megszeresse és megértse a búvárkodást. A professzionális PADI oktató irányítása alatt bizalmat szerez a fontos biztonsági koncepciók és készségek elsajátításánál. A PADI az oktatóit a búvárkodás legmagasabb színvonalára képezi, és szilárd, proaktív minőségirányítási rendszerrel támogatja.

Teljesítményalapú tanulás
Minden tanuló a saját tempójában halad előre, miközben teljesíti azokat a gyakorlati követelményeket, amelyek nélkülözhetetlenek a búvárkodáshoz. Meg kell tanulni a PADI által előírt gyakorlati feladatokat, de ezt ösztönző és jól támogatott tanulási környezetben teszi.

Oktatási anyagok
A PADI oktató a legmodernebb technológiát és tanulási eszközöket használja. A PADI folyamatosan fejleszti a tankönyveit és egyéb oktatáshoz használt anyagait, számításba véve a legújabb trendeket és tudományos eredményeket. A különféle médiában – online programok, táblagépalapú alkalmazások, kézikönyvek, munkafüzetek, multimédiás lemezek stb. – rendelkezésre álló önálló tanulmányi anyagok – lehetővé teszik, hogy olyan módon tanulhassanak a búvárok, amely a számodra a legmegfelelőbb. Az oktatási segédanyagok lehetővé teszik a PADI oktató számára a fontos fogalmak megismerését és a megértés ellenőrzését.

Oktatási szabványok
Az összes PADI program, a belépő szintű búvár oktatói képzéssel, szigorú oktatási szabványok alá esik, amelyeknek világszintű követelményeknek kell megfelelniük. A PADI a minőségre rendkívül odafigyel, véletlenszerűen kikérdezi a PADI oktatásban részt vevő búvárokat, hogy erősítsék meg, hogy a tanfolyamok megfelelnek a PADI magas színvonalának, valamint a búvárok elvárásainak. Nincs más búvárképző szervezet, amely fenntartja a szakmai megbízhatóság és integritás e szintjét.

Folyamatos búvárképzés
Minden PADI kurzus az előzőre épül, tanítván készségeket és technikákat, amikor az oktató alkalmasnak tarjta arra tanítványát. A PADI speciális kurzusok segítségével különleges merülési érdeklődéseket fedezhetsz fel. A professzionális szintű tanfolyamok lehetővé teszik a búvárkodás életstílusának elsajátítását úgy, hogy divemaster vagy búvár oktatóvá válik.

Főiskolai hitel és szakképzés
A PADI anyagok felülmúlhatatlan minőségét és a PADI tanfolyamok oktatási érvényességét a nemzetközi oktatási és szakképzési hatóságok önállóan elismerték. Bizonyos PADI tanfolyamokon lehet főiskolai hitelt szerezni, vagy szakképesítést szerezhet a nemzeti tanúsítványok felé.

Nemzetközi Szabványügyi Szervezet (ISO) Szabványok Megfelelőség
A PADI tanfolyamokat egy független auditor, a European Underwater Federation és az Osztrák Szabványügyi Intézet folyamatosan ellenőrzi, hogy maradéktalanul megfelel a szabadidős búvárszolgáltatások ISO szabványainak. Az ISO szabványok (lásd az alábbi táblázatot) öt búvárszintre, két oktatói szintre és egy szolgáltatóra vagy merülőközpontra vonatkoznak. Mindegyik szabvány egy PADI tanúsítványt vagy tagsági szintet jelent, ami azt jelenti, hogy gyakorlatilag a búvárok vagy a képesítéssel rendelkező tagok is megfelelnek a vonatkozó ISO szabvány követelményeinek – mintha két hitelesítő adatot szereztek volna egyszerre.

ISO cím ISO szám PADI elnevezés
Bevezető képzési programok a búvárkodáshoz ISO 11121 Discover Scuba Diving
1. búvárszint – felügyelt búvár ISO 24801-1 PADI Scuba Diver
2. búvárszint – Autonóm Diver ISO 24801-2 Open Water Diver
3. búvárszint – Diver Leader ISO 24801-3 Divemaster
Edzésprogramok a dúsított levegő nitrox gáz használatával ISO 11107 Enriched Air Diver
1. oktatószint ISO 24802-1 Assistant Instructor
2. oktatószint ISO 24802-2 Open Water Scuba Instructor
Rekreációs búvárkodási szolgáltatók ISO 24803 Dive Center vagy Resort

Professzionális minőség és támogatás

Ahogyan a búvároknak, úgy az oktatóknak is meg kell szerezniük a PADI bizonyítványt. Ennek eléréséhez a PADI oktatóknak olyan fejlesztési programot kell kidolgozniuk, amely meghatározza az ipari szabványokat a búvár oktatói képzés számára. Minden új PADI oktató bemutatja a PADI rendszer alapos ismeretét és a PADI-programok lebonyolítását bizonyos kritériumok teljesítésével. Mielőtt elnyeri a PADI oktatói minősítést, minden pályázót egy kiválasztott PADI-employed Instructor Examiners értékel. Ez biztosítja, hogy minden PADI oktató világszerte objektív, tisztességes és következetes legyen. Ez az egyik alappillére annak, hogy a PADI képzés a Búváriparban elismert, világszínvonalú és a legelismertebb legyen.

A PADI-tagok személyesen és szakszerűen történő fejlesztése érdekében a PADI Irodák évente szemináriumokat tartanak, amelyek különböző oktatási, marketing és kockázatkezelési témákat foglalnak magukban. A PADI tagjai is részt vehetnek az üzleti fejlesztési programokban és szemináriumokon, amelyek a búvárkodás aktuális trendjeit vizsgálják.

Búvárkodási közösség

Onnantól, hogy PADI búvár leszel a PADI közösség részévé válasz

ScubaEarth®
A PADI online közösségéhez – a ScubaEarth-hez – csatlakozik egy interaktív, dinamikus platform, amely megoszthatja a búvárkodással kapcsolatos összes élményt, merülési műveleteket és oktatókat a világ minden tájáról. Fel tudod fedezni és megtervezni jövőbeni merüléseidet, keresni több mint 60.000 merülési helye között, megtalálni a PADI merülési központokat és üdülőhelyeket, csatlakozni ismerősökhöz, feltölteni képeket vagy videókat, beszámolni legutóbbi élményedről.

PADI Blog és TecRec Blog
Tudd meg a legújabb PADI híreket, a búvárkodással kapcsolatos vitákat a PADI blogjainak olvasásával. A TecRec blog kifejezetten technikai búvárhírekre és berendezésekre összpontosít, míg a PADI Blog foglalkozik a szabadidős búvár témákkal és a Dive GuruTM-el is.

PADI a Facebook-on, a Twitter-en, a Google+ -on és a YouTube-on (PADI TV)
Oszd meg a véleményedet, élményedet, pozitívumokat, negatívumokat a PADI közösségi oldalain. A PADI TV folyamatosan foglalkozik a tengerek élőlényeivel és környezetével.

Környezeti felelősség

PADI búvárként több millió emberhez csatlakozol akik mind megőrzik és védik a természetet. A PADI tanfolyamok magukban foglalják a környezettudatosságot és védelmi filozófiákat, amelyek hangsúlyozzák a törékeny vízi ökoszisztémák védelmének fontosságát. A világméretű PADI szervezet elkötelezett a vízi környezet megőrzésére a jövő generációi számára. A búvárkodás nem fog élni anélkül, hogy gyönyörű helyeket látogatna meg, és a PADI búvárokat arra ösztönzik, hogy tegyen lépéseket a Project AWARE® programmal.

Megosztás

Share on facebook
Share on linkedin
Share on twitter
Share on email

Iratkozz fel a hírlevelünkre!

Ezek is érdekelhetnek

Thistlegorm
Hírek

SS Thistlegorm: legenda a tenger mélyén

Veszélyes küldetés Az SS Thistlegorm névre keresztelt brit kereskedelmi hajót a Joseph Thompson & Son nevű cég készítette 1940-ben. A 419 láb (128 méter) hosszú,

Tippek

Hogyan válassz megfelelő maszkot?

Világos vagy sötét? Attól függ miben érzed jobban magad. A sötét szilikon szoknyás maszkok általában jobban segítenek az éppen látottakra fókuszálni, jóval kevesebb a zavaró

Fiókom