• Időpont:

  2022. szeptember 8-11.

  4 nap, 3 éjszaka, 5 merülés. 

 • Az ár tartalmazza

  szállást, OWD vizsgázóknak (4 parti, 1 hajós) merülést, végzett búvároknak (1 parti, 4 hajós) merülést, palackok bérleti díját és töltését, súlyt.

 • Ár nem tartalmazza

  Utazás, ellátás, felszerelés
 • Árak

  2022. augusztus 8-ig: 2022. augusztus 9-től:
  OWD vizsgázóknak: 249 EUROWD vizsgázóknak: 279 EUR
  Végzett búvároknak: 279 EURVégzett búvároknak: 309 EUR
  Kísérőknek: 139 EURKísérőknek: 149 EUR
 • FIGYELEM: Jelentkezni csak a jelentkezési határidőn belül lehet, foglaló befizetése mellett! A kedvezményes árakat csak a fenti dátumig  tudjuk biztosítani foglaló befizetésével! (Foglaló összege 60 EUR vagy 20 000 Ft /fő)

 • Rovinj

  Rovinj az Isztria nyugati partjának gyöngyszeme. Óvárosa egy félszigeten található, ahol a dombtetőn Szent Eufémia templomának tornya nyújtózik karcsún az ég felé. Az óvárosban sikátoros utcák, velencei házak, hangulatos kapualjak váltják egymást. Az olasz hatás itt még mindig nagyon erős, és ez nemcsak az építészetben érezhető, hiszen Rovinj-ban az olasz nyelv ma is hivatalos nyelv a horvát mellett. Rovinj ősi város, annyira, hogy a környék már a történelem előtti időkben benépesült, és a legújabb régészeti feltárások igazolják, hogy az egykori szigeten már időszámításunk előtt 2000 évvel is volt település. Igen, eredetileg a mai óváros területe sziget volt, csak a 18. században kötötték össze a szárazfölddel, és lett így félsziget.
 • Szállás

  Szállásunk a bázistól mindössze 600 méteres távolságban található Kamp Porton Biondi lesz. Ezek a prémium mobilházak 4 főnek nyújtanak szállást, két külön szobával, két fürdőszobával, konyhával, terasszal, közel a tengerparthoz. Amennyiben valaki szeretne a két ágyas szobában egyedül lenni 35 EUR/éj többletköltséget kell fizetnie (az ilyen igényt kérlek előre jelezd).

 • Búvárkodás

  BARON GAUTSCH
  Egy utasszállító hajó roncsa, amelyet az "Adria Titanicjának" is neveznek. 1908-ban épült, és 1914-ben süllyedt el, mikor tengeri aknára futott. A baleset 214 életet követelt. Mára algák, szivacsok, és korallok otthona, az Adria egyik legkülönlegesebb merülőhelye. Mélység: 28-42 m, csak haladóknak ajánlott. A Baron Gautsch-ról itt találhatsz több infót.

 • EUFÉMIA ZÁTONY
  Gazdag állat- és növényvilág talált otthont a zátony három részre osztott zegzugos kőfalaiban. A látványban 16-21 méterig, gyenge áramlásban, gyönyörködhetünk. Ideális merülőhely kezdők számára is!

  PLICS KRIZS
  Zátony a nyílt tengeren, melynek nyugati oldala 100-120 méter hosszú, északi oldalán pedig egy 3-4 méter magas kőfal található. A zátony körül 18-22 méter mélységig sok halfaj között merülhetünk.

  PINKO PALINKO
  Félköríves zátony kelet-nyugati irányban. Merülhető mélysége 16-25 méter. Nincs erős áramlás. A természetvédelmi területtel közvetlenül határos, ezért ha szerencsénk van ritka halfajokat is megfigyelhetünk.

  VRSAR ZÁTONY
  A zátony félkör alakú, merülhető mélysége kb. 40 méter. Tengeri csillagok, kagylók és sokszínű halrajok találkozóhelye.

  FIGAROLA SZIGETEK
  Különleges merülőhely, mely egy kisebb és egy nagyobb szigetből áll. A két sziget között teraszos talajon páratlan látványt nyújtó osztriga telepeket találunk, 21 méter mélységig. A nagyobb sziget felszínéről jól megfigyelhető a lépcsőzetes tagolódás, ami a víz felszíne alatt folytatódik és homokos talajban végződik 30 méter mélyen. Tengeri angolnákat, csikóhalakat, kakas halakat, különböző rákokat láthatunk. Holdkráterre emlékeztető üregeit a polipok is kedvelik.

  SZENT KATARINA SZIGET
  Változatos, védett öböl. Sziklás és homokos részek váltogatják egymást 12 méter mélységig. Gazdag látnivalót kínál éjjel és nappal, kezdőknek és haladóknak egyaránt.

  BANJOLE SZIGET
  A leglátványosabb de egyben a legkiszámíthatatlanabb, legösszetettebb merülési hely,ami fokozott odafigyelésre és óvatosságra int mindenkit aki látni szeretné ezt a több barlangból és sziklaalagútból álló természeti képződményt. A merülést megnehezítheti az erős és váltakozó irányú áramlás. A sziget érdekessége, hogy 7-16 méter mélyen egy sziklahasadékon át, egy rövid folyosó leküzdése után a nap sugarai meseszerűen mutatják az utat a víz felszíne felé, a nyitott kürtő belsejébe. Az élmény még fokozható, ha tovább merülünk a mélyebben (26-30 méter) található másik barlangba, amely búvóhelyül szolgál nagyobb és kisebb halak számára. Érdekes látványt nyújt a partról vagy a hajóról szemlélődőnek a sziklarepedésekből feltörő búvárok által kilélegzett levegő buborék.

  BANJOLE ZÁTONY
  A szigethez hasonlóan nem egyszerű merülési hely! Nagyon erős áramlással találkozunk mindig, ezért érdemes a merüléseket kisebb csoportokban végrehajtani. Sziklás és homokos talaj váltogatja egymást 20-30 méter mélységig. A zátony kb. 100 méter hosszú és 10 méter szélességben húzódik. Apró halak csoportjait, rákokat, halakat láthatunk, ha szerencsésen választjuk meg a merülés idejét, akkor kisebb cápákkal is találkozhatunk.

 • Fakultatív programok

 • Mindenképpen olvasd el!

  Feltétlen legyen búvárbiztosításod! Ezt nálunk is megkötheted, 4500 Ft-ért itt.
  Érvényes személyi igazolvánnyal illetve útlevéllel átléphető a határ, de a jogosítvánnyal nem!
  Az autópályás határátkelőn sokszor alakul ki dugó, ezt érdemes utazás közben ellenőrizni és rossz hírek esetén a régi határátkelőt választani. Információ az autópályáról, határról: Útinform.hu