• PADI Magaslati búvártanfolyam (Altitude Diver)

  Csodálatos környezet, kristálytiszta levegő, lenyűgöző víztükör. Ha búvárként látsz meg egy ilyen tavat, természetes, hogy egyből a merülésre gondolsz. Főleg, hogy a hegyi tavakban a látótávolság sok helyen a 40-50 métert is eléri, jobb mint a legtöbb tengerben. Ezeken a helyeken bonyolultabb megtervezni és végrehajtani a merülést, mivel a komputerek és a táblázatok többségét (beleértve az RDP-t is) tengerszinten történő használatra tervezték. 

  Azért okoz nehézségeket a magasság, mert ilyenkor a tengerszinten mért nyomáshoz képest ritkább közegbe kerülünk a merülés végén. Emiatt pontatlanná és megbízhatatlanná válnak a tengerszintre készült búvártáblázatok és a komputerek adatai. Bizonyos mértékű légnyomáskülönbség még nem okoz gondot, viszont a 300 méter és 3000 méter/l közötti merüléseket már magaslati merüléseknek tekintjük, amelyek külön bánásmódot igényelnek. 300 méter alatt ugyanúgy lehet merülni, mint tengerszinten. A 3000 méter fölötti merülésekhez nincsenek kidolgozva megfelelő eljárások, bár néhány komputer nagyjából 6000 méter magasságig is képes számolni.

 • A tanfolyam

  Fedezd fel specialitás búvár tanfolyamunk segítségével a hegyi tavak rejtett világát! A PADI Magaslati búvártanfolyam (Altitude Diver) egy viszonylag gyors és könnyű oktatás, amely mindenkinek kötelező aki, 300 méter felett szeretne merülni. Mivel a szabályok sokban különböznek a tengerszinti búvárkodáshoz képest, minden olyan bázis, amely a hegyekben van megköveteli az igazolványt.

  A tanfolyamon megtanulod
  A PADI Magassági búvártanfolyam (Altitude Dive) megismertet azokkal a szabályokkal és eljárásokkal melyek táblázat vagy komputer 300 m felett történő használatához szükségesek. Ez magában foglalja:

  • A Magaslati merülések tervezését, szervezését, eljárásait, technikáit, problémáit és veszélyeit.
  • A Kedvtelési Búvár Táblázat (RDP) speciális a Magassági búvárkodásnál használatos eljárásait.
  • A biztonsági megállókat és vészhelyzeti dekompressziós eljárásokat.
  • A magassági merülésekhez szükséges speciális felszereléseket.

  Előfeltétel

 • 25 000 Ft

   

  Az ár nem tartalmazza a PADI regisztrációs és nemzetközi kártyadíjat (55€)

 • Elmélet:
  Búvárbázis (1037 Budapest, Hunor utca 56.)

  Gyakorlat:
  Aquaworld Resort Budapest, Dorogon a Palatinus tó, vagy búvártúrák alkalmával tengeren

 • A specialitás tanfolyamok túrákon illetve egyedi időpontokban vannak megtartva.

  Érdeklődj az elérhetőségeinken!