• Nem vagyunk egyformák! Mások az érdeklődési köreink, mások a céljaink, erősségeink. A haladó búvártanfolyam betekintést nyújt a különféle merülési technikákba, helyzetmegoldásokba, összetett gyakorlatokba. Megtanulhatod hogyan lehet 30 méterre merülni, hogyan keress meg egy elveszett tárgyat, hogyan navigálj, fényképezz/videózz a víz alatt, stb. De a legfontosabb, hogy Te választod ki, mi érdekel és mely tudásodat szeretnéd erősíteni.

 • A tanfolyam menete

  A tanfolyam öt "kalandmerülést" tartalmaz, melyek közül kettő (mély merülés és navigáció) kötelező, valamit három szabadon választható a lentebb felsorolt listából. Ennél a tanfolyamnál inkább a gyakorlaton és a szórakozáson van a hangsúly, nem pedig a magoláson, azonban kis elméleti résszel itt is fogsz találkozni. Nincsenek effektív vizsgák, az a cél, hogy gyakorlottabb legyél abban amiben Te szeretnél, legyen az a videózás vagy a roncsok feltérképezése.

  Az elmélet elsajátításához tankönyv és tantermi oktatás is a rendelkezésedre áll. Ezekből megismered a választott kalandmerüléseket, melyet rövid tudásáttekintő után a gyakorlat követ. 

  Gyakorlat: Ez főleg az élvezetről szól, milyen is az igazi búvárkodás. A választott "kalandmerüléseket" szépen sorra vesszük egymás után, ahol minden merülésen kis feladatokat kapsz. 

  A vizsga után hogyan és milyen mélységben merülhetsz?
  A PADI AOWD (Advanced Open Water Diver) azaz Haladó nyílt-vizí búvártanfolyam elvégzésével jogosultságot a világ összes országában, 30 méter mélységig merülni, ahogy ezt a helyi jogszabályok lehetővé teszik.

  Előfeltétel: Open Water Diver vagy Junior Open Water Diver minősítés (vagy más szervezet által kiadott hasonló szintű bizonyítvány), 12 éves életkor
  Megjegyzés: a 12-15 éves búvárok Junior Advanced Open Water Diver minősítést kapnak

 • Időtartam

  Ajánlott óraszám: 9 óra

   

 • Elmélet: Búvárbázis (1037 Budapest, Hunor utca 56.)

  Ajánlott az elméleti részt itthon, míg a gyakorlatot búvártúráink egyikén megcsinálni, ahonnan Haladó búvárként térhetsz haza.

 • Haladó tanfolyamot búvártúráinkon van lehetőséged elvégezni. A búvártúrák időpontjait és egyéb információt az utakról itt találod:

  Búvártúra időpontok

 • Ár tartalmazza

  elméleti oktatást a Búvárbázis III. kerületi oktatótermében (vagy túrák alkalmával a helyszínen), öt kalandmerülés gyakorlati oktatását, PADI AOWD tankönyvet, vizsgadíjakat.
 • Ár nem tartalmazza

  felszerelés bérleti díját, búvártúrákon a szállást, utazást, étkezést, bázisdíjakat, a PADI nemzetközi kártyadíjat (55€)