• A búvárkodás a legjobb és legegészségesebb sport/hobbi. Természetesen elfogult vagyok, de a tények önmagukért beszélnek. :) Abban a pillanatban amikor lélegzetet veszel a víz alatt, elvarázsol. A súlytalanság, a béke, a közeg és az hogy olyan közel kerülsz a természethez (egy teljesen más, ősibb világhoz) amelyre eddig nem volt alkalmad. Hogy a halak és élőlények érdeklődve odaúsznak hozzád, a delfinek nem kényszerből játszanak veled, hanem azért mert ők akarják. És eközben felfedezel, utazol és ismerkedsz.

 • A tanfolyam menete

  A tanfolyam három szegmensből áll, elméleti, védett-vízi, és nyílt-vízi merülés. Ezalatt megtanulod a búvárkodás alapjainak minden csínját-binját, és mikor elvégzed, a minősítő kártyád a világ összes országában érvényes lesz, mivel a PADI a legelfogadottabb oktatási rendszer a búvárkodásban.

  Az elmélet elsajátításához PADI oktatóvideó és tankönyv is  a rendelkezésedre áll az oktatáson kívül. Ezekből megismered a légzőkészülékes búvárkodás alapjait, beleértve a búvárfelszerelések használatát, búvárjártassági alapismereteket, merülések tervezését. A tankönyv fejezeteinek végén található tudásáttekintők kitöltésével ellenőrizheted le az elsajátított ismereteidet. Az elméleti részt az elméleti vizsga zárja, amely után kezdődik a védett-vízi (általában medencés) gyakorlat.

  Védett-víz: összesen 6 órát töltesz majd el vízben, először egy kétméteres medencében csináljuk meg azokat a feladatokat melyeknek az elméletét már megtanultad, úgy mint maszkürítés vagy reduktor keresés. Ezek után irány a 4 méteres medence, hol a feladataid ugyanazok lesznek, de már egy mélyebb vízben. 

  Nyílt-víz: A nyílt-vízen is hasonló feladatokkal fogsz találkozni, mint a védett-vízi gyakorlaton, de itt már garantáltan mosoly is lesz az arcodon, hogy körbeúszkálnak a halak. A nyílt-vízi résznél is kb. 6 órát töltesz majd el búvárkodással aminek az utolsó része maga a vizsga. Ezzel az oktatási módszerrel rögzül a leginkább a tananyag és a tanulóknak is stresszmentes.

  A vizsga után hogyan és milyen mélységben merülhetsz?
  A PADI OWD (Open Water Diver) azaz kezdő nyílt-vizí búvártanfolyam elvégzésével jogosultságot szerzel a világ összes országában, 18 méter mélységig merülni egy veled megegyező,  vagy magasabb végzettségű társsal (akár vezető nélkül is feltéve, ha a helyi jogszabályok ezt lehetővé teszik).

  Előfeltétel: 10 éves életkor, vízbiztonság
  Megjegyzés: a 10-14 éves búvárok Junior Open Water Diver minősítést kapnak

 • Időtartam

  Elméleti képzés hétköznapokon (heti 1-2 alkalommal) 18:00-tól 20:30-ig.

  Gyakorlati képzés hétvégén, előre egyeztetett időpontban, ami mindenkinek megfelel.

 • Elmélet: Búvárbázis (1037 Budapest, Hunor utca 56.)

  Védett-vízi gyakorlat: Aquaworld Resort Budapest

  Nyílt-vízi gyakorlat: Dorogon, a Palatinus tó, vagy búvártúrák alkalmával tengeren

 • Következő tanfolyamok

  Dec

  17

  Búvárkarácsony
  10:30-14:00 óráig, Helyszín: Aquaworld

  Feb

  17

  Szárazmerülés

  Helyszín: Baromedical

 • Ára

  A tanfolyam teljes ára: 79 000 Ft

   

 • Ár tartalmazza

  elméleti és gyakorlati oktatást, PADI OWD tankönyvet, belépőket az Aquaworld Resort-ba, belépő díját a dorogi Palatinus tóra, teljes felszerelést, palackbérleti díját, vizsgadíjakat, merülési naplót.
 • Ár nem tartalmazza

   a PADI regisztrációs és nemzetközi kártyadíjat (55€)